Meest gestelde vragen

Zeer regelmatig worden aan ons dezelfde vragen gesteld. Om u tijd en moeite te besparen hebben wij onderstaand een selectie gemaakt van de meest gestelde vragen. Mocht u uw vraag niet kunnen vinden in onze lijst, neem dan gerust contact met ons op via de contactgegevens aan de rechterkant van deze pagina. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen en ervoor te zorgen dat u snel en efficiënt antwoord krijgt op uw vragen.

Komt u er niet uit?

De aanleg van de zwembaden die wij aanleggen variëren gemiddeld tussen de € 25.000,- en € 100.000,-. Waarbij het voordeligste bad (de Plunge) vanaf € 25.000 verkrijgbaar is.

De onderhoudskosten aan een zwembad zijn gemiddeld tussen de € 150-300 op jaarbasis. Dit betreft de onderhoudsproducten om het water in balans te houden en enkele vervangingsonderdelen die eens in de 1-2 jaar dienen te worden vervangen.

Deze vraag krijgen wij vaak en dit is een lastige vraag om te beantwoorden, zeker op basis van het verwarmen van een zwembad.
Wij adviseren om het zwembad ca. 8-10 uur per dag te filtreren. O.b.v. een frequentie geregelde zwembadpomp zou u dan 3kW/dag gebruiken. Voor een buitenzwembad betekent dit circa 600kWh verbruik op jaar basis en bij een binnenzwembad circa 1000 kWh.
Voor het verwarmen van een buitenzwembad met een full inverter warmtepomp met een COP van gemiddeld 6, is het stroomverbruik voor een buitenzwembad ca. 1200-3000kWh o.b.v. een zwembad met een inhoud van 50m3 en een watertemperatuur tussen de 24-28 graden.

Voor de winter adviseren wij om het zwembad winterklaar te maken. Dit kan op 2 manieren. Passief of actief overwinteren.
Bij passief overwinteren wordt het zwembad deels geleegd en wordt er een conserveermiddel aan het restant van het zwembadwater toegevoegd. Tevens worden de leidingen en de zwembad installatie ontdaan van water en afgedopt zodat het geheel niet kan bevriezen.
Bij actief overwinteren draait de zwembad installatie enkele uurtjes per dag om het water schoon te houden. Wanneer het buiten gaat vriezen schakelt de pomp op continu aan zodat het water niet kan gaan bevriezen (bewegend water bevriest niet).
In beide gevallen adviseren wij een winterzeil te plaatsen om vervuiling en buiten het zwembad te houden.

Al onze zwembad installaties zijn minstens voorzien van een automatische watermeting zodat het water altijd up-2-date is. Groene zwembaden hebben onze klanten niet tenzij er geen onderhoudsmiddelen meer beschikbaar zijn 😉
Naast het wateronderhoud dient u het zwembad te reinigen met een stofzuiger, het zandfilter terug te spoelen en de pomp- en skimmermandjes te ledigen van vervuiling. Afhankelijk van de grootte van het zwembad, en de consequentheid van het uitvoeren van het onderhoud zal u dit 30-60min per week aan tijd kosten. Het stofzuigen kan ook geautomatiseerd worden middels een stofzuigrobot.

Een geautomatiseerd zwembad vergt extra onderhoud ten opzichte van handmatig chloreren.
Bij een automatisering wordt de zwembadwater balans namelijk gemeten middels een pH en RX elektrode. Deze elektrodes meten de zuurgraad en desinfectie waardes. Deze sensoren raken te zijner tijd ook uit balans en/of defect. Om dit vast te stellen moeten de sensoren gekalibreerd worden. De kalibratie wordt uitgevoerd m.b.v. vloeistoffen met een vaste waarde.
Om vast te stellen dat de kalibratie goed is gelukt meten wij het zwembadwater ook separaat na op de juiste waardes waaronder pH, chloor, gebonden chloor en eventueel het zout gehalte.
Dit onderhoud verzorgen wij over het algemeen in juni. Bij het zomer klaar maken starten wij het zwembad op en controleren de elektrodes op juiste werking maar kalibreren nog niet. De kalibratie zal niet het juiste effect hebben omdat het zwembadwater nog niet op een zwemtemperatuur is. In juni heeft elke zwembadbezitter zijn zwembad wel tussen de 23 en 30 graden en dan is een kalibratie wel goed mogelijk. Tevens controleren wij in dit onderhoud de verdere apparatuur op juiste meting/werking en vullen indien nodig overige zwembad toebehoren aan.

Wij bouwen uitsluitend monoblok zwembaden. Deze zwembaden zijn geprefabriceerd en hebben hierdoor een zeer korte bouwtijd. Theoretisch kunnen wij in 6-8 werkdagen een zwembad van graven tot opleveren gereed maken. Over het algemeen hanteren wij de volgende planning: week 1 grond- en betonwerk, week 2 het zwembad, de techniek en bouwkundig afwerken. Week 3 komt de tegelzetter nog 1 dagje om de randsteen aan te brengen.

Elk bouwkundig object geeft een waarde vermeerdering aan uw woning, dus ook een zwembad. Echter geeft een zwembad geeft voornamelijk meerwaarde op de manier van leven. Elke mooie dag dat u thuis komt van een lange dag werken is het genieten om en in het zwembad. Een zwembad zorgt voor ontspanning maar biedt ook de mogelijkheid voor een work out die ook nog eens ontzettend goed is voor spieren en gewrichten! Elk weekend vakantie in eigen tuin.

Een warmtepomp voor een zwembad is het meest ideale apparaat om uw zwembad te verwarmen. Het apparaat is energie zuinig en heeft een verwarmingsrendement tot -15 graden buiten temperatuur.
In de warmtepomp zit een o.a. een ventilator en een compressor. De ventilator hoor je lucht verplaatsen en de compressor maakt een brommend toontje. Afhankelijk van de verwarmingsvraag van het zwembad maakt een warmtepomp op 1m afstand tussen de 30-80dBA. Op 5m afstand hoor je over het algemeen de warmtepomp geheel niet. De locatie van de warmtepomp is zeer belangrijk. Als de warmtepomp in een hoekje wordt geplaatst met harde materialen er omheen zal deze meer geluid produceren dan wanneer deze op een platdak staat waar niks omheen staat.
U mag op 1m afstand van de schutting van de buren 40dBA geluid produceren. 40dBA kan u als fluisteren ervaren. Iedereen ervaart geluid anders, de een hoort een bepaalde toon niet en juist de ander weer wel.
De warmtepomp zal alleen aan staan wanneer er filtratie is. Standaard filtreren wij tussen 11.00-19.00. Alleen in deze periode zal de warmtepomp aan staan.
Wij verkopen zowel horizontale als verticale warmtepompen. Dit zijn warmtepompen met een ventilator aan de bovenzijde of aan de zijkant. Op deze manier is er altijd een passende warmtepomp voor elke situatie of locatie.

Het beste zwembad is helder, schoon en warm 😉
Qua afwerking van het zwembad heeft u (hoofdzakelijk) de keuze uit folie, PP/PE, tegel en/of vinylester. Alle soorten hebben zijn eigen voor- en nadelen. Folie verkleurd en plooit bij slecht wateronderhoud en oververhitting. PP/PE verkleurd ook door slecht wateronderhoud en het lamellendeck krast ter hoogte van de waterlijn.
Tegel/mozaïek vind ik persoonlijk het allermooiste zwembad maar hier hangt ook een prijskaartje aan.
Alle genoemde zwembaden hebben wij gebouwd en kunnen wij nog steeds realiseren. Als ik echter kijk naar alle zwembaden die wij hebben gebouwd en onderhouden is een vinylester zwembad na 15 jaar nog steeds mooi. Het materiaal verkleurd en krast vrijwel niet. Als dit al zou gebeuren is het materiaal te polijsten en/of te herstellen. Vinylester baden zijn geheel naadloos en de trapdelen zijn strak en mooi afgerond (geen scherpe delen in het zwembad). Doordat het product uit 1 stuk is vervaardigd heeft het een levenslange garantie op waterdichtheid.
Wenst u meer informatie over het “beste zwembad”? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Hier hebben wij enkele zwembaden ingebouwd staan en kunnen u precies alle voor- en nadelen uitleggen en tonen van de verschillende materialen die op de markt verkrijgbaar zijn.

+ Vanaf 2000 bouwt directeur/eigenaar Mark Dijkman al zwembaden en tot op heden is ook hij degene die voornamelijk op de bouw te vinden is om het geheel te maken en aan te sturen.
+ Gedegen, persoonlijk en eerlijk advies op uw specifieke zwemwensen. Onze adviseur(s) hebben daadwerkelijk zwembaden aangelegd en weten wat wel en niet (technisch) mogelijk is.
+ Service, onderhoud en reparatie in eigen beheer.
+ Als klant van Zwembadbouwer krijgt u toegang tot uw eigen online zwembadportal op onze website met daarbij onder andere toegang tot de Kennisbank. Hier vind u stap voor stap video’s met slimme tips & tricks van Mark om het zwembad makkelijk zelf te onderhouden of relatief simpele reparaties zelf op te kunnen lossen.

Voor uw zwembad

Producten

Houd uw zwembad probleemloos met onze hoogwaardige onderhoudsproducten. Van reinigingsmiddelen tot filters.
Anti-alg 0,5 liter

Anti-alg supersterk 0,5 liter

34,60 - Inclusief BTW
Bekijken
Anti alg groot 2,5 liter

Anti-alg supersterk 2,5 liter

139,75 - Inclusief BTW
Bekijken
AquaEasy - winterpakket

AquaEasy – Winterpakket

50,65 - Inclusief BTW
Bekijken
aquaeasy ph 1,5 kilo

AquaEasy pH- 1,5 kilo

12,04 - Inclusief BTW
Bekijken
AquaEasy Ph- Groot 3kilo

AquaEasy pH- 3 kilo

21,78 - Inclusief BTW
Bekijken
AquaEasy Ph+ klein 1,5 kilo

AquaEasy pH+ 1,5 kilo

10,47 - Inclusief BTW
Bekijken
AquaEasy pH+ 5 kilo

AquaEasy pH+ 5 kilogram

29,95 - Inclusief BTW
Bekijken
AquaFinesse Filter Cleaner

AquaFinesse Filter Cleaner

24,50 - Inclusief BTW
Bekijken
AquaFinesse Spa & Hottub Water Care System

AquaFinesse Spa & Hottub Water Care System

119,00 - Inclusief BTW
Bekijken
astral bodemzuiger handmatig

Astral bodemzuiger handmatig

35,90 - Inclusief BTW
Bekijken
astral schepnet met zak

Astral schepnet met zak

24,70 - Inclusief BTW
Bekijken
astral victoria pompmand

Astral Victoria pompmand

29,95 - Inclusief BTW
Bekijken
astral zwembadborstel 45cm

Astral zwembadborstel 45cm

18,20 - Inclusief BTW
Bekijken

Blue Check teststrips

13,95 - Inclusief BTW
Bekijken
Blue/pool connect batterij

Blue/Pool Connect Batterij

18,75 - Inclusief BTW
Bekijken
Blue/Pool Connect kalibratieset

Blue/Pool Connect kalibratieset

27,59 - Inclusief BTW
Bekijken
bodemzuigslang 38mm 10 meter

Bodemzuigslang 38mm – 10 meter

49,90 - Inclusief BTW
Bekijken
bodemzuigslang 38mm 10 meter

Bodemzuigslang 38mm – 12 meter

59,30 - Inclusief BTW
Bekijken
bodemzuigslang 38mm 10 meter

Bodemzuigslang 38mm – 15 meter

72,50 - Inclusief BTW
Bekijken
Chloor 55 1 kilogram

Chloor 55 granulaat (chloorshock) – 1 kilo

24,50 - Inclusief BTW
Bekijken
Chloor 55 groot 5 kilogram

Chloor 55 granulaat (chloorshock) – 5 kilo

112,53 - Inclusief BTW
Bekijken
Chloor 90 tabletten maxi (200 gram)- 1 kilo

Chloor 90 tabletten maxi (200 gram) – 1 kilo

28,86 - Inclusief BTW
Bekijken

Chloor 90 tabletten maxi (200 gram) – 5 kilo

129,47 - Inclusief BTW
Bekijken
Chloor 90 tabletten mini (20 gram) – 1 kilo

Chloor 90 tabletten mini (20 gram) – 1 kilo

28,98 - Inclusief BTW
Bekijken
Chloordrijver

Chloordrijver – Groot/klein

5,009,50 - Inclusief BTW
Bekijken
filterzakje voor pompmandje

Filterzakje voor pompmandje

4,95 - Inclusief BTW
Bekijken
Goldifloc vloktabletten

Goldifloc – Vloktabletten

49,40 - Inclusief BTW
Bekijken
Metal magic - metaalverwijderaar

Metal Magic – Metaalverwijderaar

60,00 - Inclusief BTW
Bekijken

Scoop Deluxe

1.955,00 - Inclusief BTW
Bekijken

Scoop Smart

1.425,00 - Inclusief BTW
Bekijken
Toucan Pool'gom

Toucan Pool’gom

13,30 - Inclusief BTW
Bekijken
winterdop zwembad

Winterdop

5,00 - Inclusief BTW
Bekijken

Zodiac Cyclonic bladvanger

125,00 - Inclusief BTW
Bekijken

Zodiac MX9

549,00 - Inclusief BTW
Bekijken