**** KERSTSLUITING - Wij zijn gesloten van 23 december 2024 tot en met 5 januari 2025 ****

Interesse? Contact ons!

Filterinstallaties

De filtertechniek is de basis van gezond en helder zwemwater. Het zwembadwater moet gefiltreerd, gecirculeerd en teruggespoeld worden om dit in optimale conditie te houden.
Het filter zorgt er, samen met de zwembadpomp voor dat u een (drink)waterzuiveringsinstallatie bij u thuis heeft.

Algemeen

Het filter en de zwembadpomp moeten, samen met het leidingwerk perfect op elkaar afgestemd zijn. Zo moeten het filter en de pomp in staat zijn om het water te circuleren en te filtreren met de juiste snelheden, dient er genoeg pompcapaciteit te zijn om goed te kunnen terugspoelen (en stofzuigen) en dienen de juiste leiding diameters ervoor dat dit zonder teveel weerstand plaats kan vinden.
Een onjuiste filter- of pompcapaciteit kan, al dan niet met verkeerd aangelegd leidingwerk uiteindelijk problemen met de waterkwaliteit in de hand werken.
Alle onderdelen van de installatie dienen goed bereikbaar zijn zonder een wirwar van leidingen of loshangende bekabeling welke voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Een overzichtelijke installatie zorgt tevens voor extra gebruikersgemak.

AFM® glas

Standaard wordt het water gefiltreerd met speciaal “scherp” zand maar het nadeel hiervan is dat dit zand na ca. 5 jaar moet worden vervangen. Het zand wordt na verloop van tijd minder “scherp” en dit benadeeld het filtratie proces.
Bij vrijwel alle installaties passen wij nu AFM® glas toe. Het AFM® glas is op een speciale manier verkregen waardoor deze de hoogste vuil afvanging heeft in de markt. Een ander voordeel van het AFM® glas is dat slijt vast is en hierdoor een filter leven mee gaat.
Daarbij is AFM® Bioresistent, in tegenstelling tot veel imitatie-glas. AFM® is een actief filtermedium.
Dat wil zeggen dat de oppervlakte van de glaskorrel wordt voorzien van een negatieve elektrische lading. Hierdoor trekt het positief geladen ionen aan. Bacteriën bereiken daardoor niet de oppervlakte van de glaskorrel en zijn zo niet in staat om biofilmen te vormen.
Alle vervuiling die uit het zwembadwater wordt gehaald, verlaagt de chloorbehoefte. Hoe lager de chloorbehoefte, hoe lager het chloorverbruik. Een lager chloorverbruik is niet alleen goed voor de portemonnee. Het zorgt ook voor minder restproduct in het water en draagt zo direct bij aan gezonder water.

Zwembadpomp

Naast de filtratie is de circulatie ook van groot belang. Standaard word er gewerkt met een 1 snelheidspomp afgestemd op het filter maar nog beter is om deze pomp frequentie geregeld toe te passen.
De frequentie regelaar zorgt ervoor dat de zwembadpomp in verschillende snelheden is aan te sturen. Hierdoor word de pomp niet alleen stiller maar daalt de energie consumptie ook aanzienlijk. Met een frequentie geregelde zwembadpomp bespaart u gemiddeld 50% op de energie kosten voor de filtratie/circulatie van uw zwembad.