Interesse? Contact ons!

Verwarming

Wanneer u er voor kiest om het zwembadwater te verwarmen zorgt u voor een aanzienlijk hoger zwemcomfort en kunt u vaker gebruik maken van uw zwembad. Zo kunt u zelfs in het vroege voorjaar en in het najaar nog lange tijd gebruik maken van uw zwembad. Zo heeft u er gedurende het hele jaar plezier van.

Energiezuinig verwarmen

Zwembadwater verwarmen hoeft geen kostbare zaak te zijn. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw zwembad te laten verwarmen met de kracht van de zon. Hierdoor combineert u comfort met een relatief lage investering. Daarnaast draagt u ook nog eens bij aan een beter milieu omdat u geen gebruik maakt van gas of andere energiebronnen. Verwarmen middels de zon kan bijvoorbeeld door gebruik van een solar lamellenafdekking of zonnecollectoren.
Het nadeel van het verwarmen middels (alleen) de zon is dat wanneer er een minder zonnig voorjaar en zomer is, deze methodes het zwembad nauwelijks verwarmen.
Veel mensen kiezen dan ook vaak voor een combinatie van 2 verwarmingsmethoden zoals bijvoorbeeld een full inverter warmtepomp en zonnecollectoren. In het vroege voorjaar doet de warmtepomp dan zijn werk waarna de collectoren het gedurende de zomer overnemen en het water middels de zon op temperatuur houdt en bij verwarmt. In geval van een minder zonnige zomer kunt u er dan alsnog voor kiezen om toch de warmtepomp te laten draaien.

Zwembad warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte onttrekt uit de omgevingslucht en deze warmte direct aan het zwembadwater afgeeft. Daarnaast blaast een zwembad warmtepomp ook koude en droge lucht weg. Hierdoor heeft u minder energie nodig om uw zwemwater op de juiste temperatuur te krijgen en te houden.

Om uw zwembad op de meest energiezuinige manier te verwarmen bieden wij 3-step inverter en full Inverter warmtepompen aan. Inverter staat voor “frequentie geregeld”. Door de warmtepomp in toerental te regelen kan deze 20-30% energie zuiniger werken dan voorgangers die altijd op maximaal vermogen werkten. Door de slimme software in onze warmtepompen is het niet altijd nodig om de warmtepomp op maximaal vermogen te laten draaien om het zwembadwater op gewenste temperatuur te behouden.

Middels ons unieke SEC, Solar Energie Control kunnen wij er tevens voor zorgen dat de warmtepomp automatisch inschakelt wanneer uw zonnepanelen terugleveren aan het energienet. Dit heeft grote voordelen. Op dit moment is het nog mogelijk om terug te leveren aan het stroomnet (salderen) maar deze regeling komt uiteindelijk te vervallen. Ook zijn er energiebedrijven die met uurtarieven werken, hiermee kunt u flink besparen op de energie kosten. Echter wanneer u zonnestroom overschot heeft is het teruglever tarief voor het terugleveren ook laag of zelfs negatief wanneer u meer terug levert dan dat u verbruikt. U kunt dan beter uw eigen opgewekte stroom gebruiken. Daarbij heeft het ook voordelen voor het landelijke energienet.


Solar matten / zonnecollectoren

Wenst u helemaal geen (of minimaal) elektra in het zwembad te stoppen om het zwembad te verwarmen? Dit is ook mogelijk middels solarmatten.
De solarmatten passen wij al decennia toe. De matten hebben minimale onderhoudskosten en gaan +25jaar mee. Het principe is simpel. Er worden zwarte EPDM matten op het (platte)dak geplaatst. Wanneer het dak warmer is dan het zwembad water schakelt er een klep die het zwemwater door de solarmatten heen geleid. Hierdoor warmt het water op.