Zwembadfolie

Een zwembad afgewerkt met een zwembadfolie is het meest voorkomende type zwembad in Nederland. Wij verwerken alleen gewapende zwembadfolies met een minimale dikte van 1,5mm en in dit PVC is een glasvezel versterking aangebracht waardoor het product uiterst sterk is. Zwembad folies verwerken wij uit een rol van 25m lengte en een breedte van 1,65 of 2,05m. De onderlinge banen worden ter plaatse aan elkaar gelast o.b.v. hete lucht waardoor de onderlinge folie banen aan elkaar vulkaniseren. Deze manier van lassen is 100% waterdicht. Doordat het product te lassen is vrijwel elke maat en vorm te realiseren. Een zwembadfolie is in vele kleuren te verkrijgen waardoor er altijd een juiste waterkleur voor u er is. Er zijn ook folies met een print en/of 3d structuur waardoor het zwembad de uitstraling kan hebben dat het is afgewerkt met een natuursteen of mozaïek betegeling.

Interesse? Contact ons!

Waarom zwembadfolie?

Voordelen van zwembadfolie

Een zwembadfolie kan eigenlijk altijd worden toegepast. Bij een bouwkundig nieuwbouw zwembad vervaardigd uit metselwerk of beton. Maar ook in renovatie is het zeer doeltreffend bij bijvoorbeeld een betegeld zwembad.

Een zwembad folie gaat ongeveer 20-30 jaar mee. In de zwembadmarkt zijn diverse PVC afwerkingen te verkrijgen met diverse diktes. Je hebt het liner zwembad die ongewapend is een PVC dikte heeft van 0,2-0,8mm, de ongewapende zwembad folie en de folies die wij enkel toepassen: de gewapende zwembad folie van 1,5mm en bij gestructureerde folies zijn de folies vaak 1,8-2,0 dik.

Een zwembadfolie is ook snel geïnstalleerd. De zwembadkuip afwerken met een folie is over het algemeen met 1 tot 2 werkdagen gerealiseerd inclusief de inlooptrap. Bij grote camping zwembaden zijn wij meestal iets langer bezig maar dit komt de grotere aantal vierkante meters.

De zwembadfolies verwerken wij middels een hetelucht las techniek. Dit kan met een hand apparaat maar wij beschikken ook over een robot wat ons in staat stelt om ook grotere zwembaden te bekleden met een PVC. Het grootste zwembad tot nu toe was 16-33m, maar een 50m zwembad behoort ook tot de mogelijkheden. De robot passen wij ook toe bij particulieren. Niet alleen voor het welzijn van ons personeel, maar ook voor de kwaliteit van de las. De robot heeft namelijk een constante loop en temperatuur instelling waardoor de las altijd even breed en constant is. Dit alles voor een perfect en waterdicht eindresultaat.
zwembadfolie-bovenaf