Interesse? Contact ons!

Automatisering

Desinfectie van het zwembadwater is, naast de filtratie belangrijk voor gezond zwemwater. Waar vroeger uitsluitend met chloor werd gewerkt zijn er tegenwoordig vele goede alternatieven. Elke desinfectie methode heeft zijn eigen voor- en nadelen.

UV-C desinfectie

Al onze automatiseringspakketten worden uitgevoerd met UV-C licht. UV-C licht kent alleen maar voordelen in zwembaden. In zwembaden word vaak gesproken over de chloor lucht. Dit word voorkomen door de toepassing van UV-C licht. In zwembaden zijn er over het algemeen 2 soorten chloor; het vrije (actieve en desinfecterende) chloor en het gebonden uitgewerkte chloor welke een sterke, irriterende geur afgeeft. UV-C licht ontbind dit gebonden chloor waardoor u niet of nauwelijks gebonden chloor in uw zwembad heeft. Daarbij steriliseert UV-C licht 99,9% van alle bacteriën en virussen waaronder legionella. Doordat er minder bacteriën en virussen aanwezig zijn in het water is er ook minder chloor nodig om het zwembad te desinfecteren.

Wist u dat UV-C licht word ook toegepast om ons drinkwater te reinigen en medicijnresten uit het oppervlakte water te verwijderen? Wist u ook dat het eerste chloor vrije zwembad in Nederland staat? Dit chloor vrije zwembad word ook gedesinfecteerd middels UV-C licht.

Automatiseringspakket - In Control

In Control, het ideale instappakket!
Met het automatiseringspakket “In Control” vult u het zandfilter met de zwembadpomp aan met de volgende onderdelen:

+ Een UV-C sterilisator
+ Een pomp sturing (Een analoge schakeling welke de pomp automatisch in- of uit schakelt. Tevens bevat deze een handmatig bedienbare schakelaar)
+ Een Pool Connect

Pool Connect

De Pool Connect is ideaal voor elk type zwembad en zelfs te gebruiken in een spa. De PoolConnect meet zeer accuraat de waterkwaliteit: pH, chloor/redox, temperatuur en geleidbaarheid/zoutgehalte. Wanneer de waterkwaliteit niet optimaal is ontvangt u een push bericht op uw telefoon met daarbij het advies welke chemicaliën u handmatig dient toe te voegen en in welke hoeveelheid.
img 1158

Automatiseringspakket - In Control plus

Eenvoud, maar met het gemak van een doseercomputer!
Met het automatiseringspakket “In Control plus” vult u het zandfilter met de zwembadpomp aan met de volgende onderdelen:

+ Een UV-C sterilisator
+ Een pomp sturing (Een analoge schakeling welke de pomp automatisch in- of uit schakelt. Tevens bevat deze een handmatig bedienbare schakelaar)
+ Een automatische pH/Redox doseercomputer welke de waterkwaliteit meet en automatisch het chloor en/of zuur doseert

Automatiseringspakket - Auto Pilot

Alles op de automatische piloot!
Met het automatiseringspakket “Auto Pilot” vult u het zandfilter met de zwembadpomp aan met de volgende onderdelen:

+ Een UV-C sterilisator
+ Een Pool Control Station
+ (Optioneel) WiFi en App module

Ultiem gemak middels de Pool Control Station!

De Pool Control Station is een complete unit die alle componenten van het zwembad aanstuurt. Deze unit meet de pH, chloor/redox, temperatuur en corrigeert deze waardes automatisch. Ook stuurt de Pool Control Station de zwembadpomp (ook Variable Speed), verwarming, verlichting of andere zwembadopties aan d.m.v. flow, parameter of een instelbaar tijdschema. In combinatie met de optionele WiFi en App module is dit ook te bedienen via uw smartphone.

Deze Pool Control Station kunnen wij leveren in chloor, zoutelektrolyse of hydrolyse uitvoering.

Zoutelektrolyse

De grootste misvatting omtrent zoutelektrolyse is dat dit chloor-vrij is. Dit is niet het geval. Zout is NaCl of te wel NatriumChloride. Het zout wordt aan het zwemwater toegevoegd tot circa 4 gram/liter, dit water is zeer mild zout. Zeewater bijvoorbeeld is circa 28 gram/liter. Door middel van een elektrolyse cel word het zout omgevormd naar Natriumhypochloriet (chloor). Het enige wat u nog qua chemicaliën dient toe te voegen is pH- omdat door de vorming van zout naar chloor altijd de pH waarde iets omhoog gaat
Zoutelektrolyse is vooral aan te raden bij mensen met huid- en/of luchtwegklachten zoals psoriasis of astma.

Hydrolyse

Hydrolyse is een vrij nieuw desinfectie systeem. Het werkt vergelijkbaar als zoutelectrolyse alleen vormt het geen zout om maar water. Water is H2O en de hydrolyse cel vormt dit naar O3(ozon) en H2O2 (peroxide). Ozon en peroxide zijn 2 zeer sterke desinfectie producten. Het enige nadeel van deze 2 desinfectanten is dat deze zeer snel zijn uitgewerkt. Om deze reden wordt er ook zout (circa 1 gram/liter) aan het zwemwater toegevoegd zodat er toch een lage concentratie chloor ontstaat in het zwemwater voor de desinfectie in het zwembad zelf.